flag Судова влада України

До кінця року ДП «ІСС» заплановано інтегрувати передачу судових рішень у реєстри МТСБУ, Держгеокадастру, НАЗК та СБУ

28 жовтня 2024, 13:50
Впроваджений ДП «ІСС» модуль автоматизованої взаємодії дозволив створювати взаємодії ЄДРСР з іншими державними базами даних.
🦾 На сьогодні судові рішення, оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень вже передаються в 9 державних баз даних.
 
Модуль автоматизованої взаємодії було впроваджено в промислову експлуатацію державним підприємством «Інформаційні судові системи» у 2024 році.
 
💡Вказаний ІТ-інструмент дав змогу створювати взаємодії ЄДРСР з іншими системами.
Таким чином, з 2023 рішення передаються в такі бази даних:
✅ Державний реєстр речових прав на нерухоме майно;
✅ Державний реєстр актів цивільного стану громадян;
✅ Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту;
✅ Єдиний державний реєстр активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні;
✅ Єдиний державний вебпортал електронних послуг;
✅ Єдина інформаційна система соціальної сфери.
 
У 2024 році ІТ-спеціалістами ДП «ІСС» впроваджено промислову взаємодію із такими реєстрами, як:
🔺Автоматизована система «Банкрутство та неплатоспроможність»;
🔺Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів;
🔺Інформаційно-аналітична платформа електронної верифікації та моніторингу.
 
«Запровадження таких взаємодії між державними базами даних дає змогу суттєво прискорити надання такої інформації у системи, для яких вона була критично важливою для роботи, та економити ресурси на створенні таких взаємодій», - зауважив Мартин Герасим, директор департаменту розробки програмного забезпечення ДП “ІСС”.
 
🔗 Інформаційна взаємодія ЄДРСР щодо передачі судових рішень, які набрали законної сили, а також тих, які підлягають негайному виконанню, в інші державні реєстри дає змогу забезпечити можливість здійснення державними органами визначених законом повноважень.
 
За словами Мартина Герасима, до кінця року ДП «ІСС» заплановано інтегрувати передачу рішень у реєстри МТСБУ, Держгеокадастру, НАЗК та СБУ.
 
📕Нагадаємо, що ЄДРСР був впроваджений згідно з Законом України «Про доступ до судових рішень» від 22.12.2005. Ця унікальна державна інформаційна система, яка забезпечує збирання, облік, реєстрацію, накопичення, зберігання, захист, пошук та перегляд електронних примірників судових рішень та окремих думок суддів, була призначена для публікації судових рішень судів України, крім тих, що містять інформацію, що є державною таємницею та інших документів, доступ до яких обмежено. На сьогодні в Реєстрі оприлюднено 120 мільйонів судових документів.
 
Інф. ДП «ІСС»