flag Судова влада України

ЗМІ про нас. ДСАУ зміцнює IT-команду ДП «ІСС».

10 жовтня 2024, 10:02

ЗМІ про нас. ДСАУ зміцнює IT-команду ДП «ІСС».

Про це йдеться у коментарі заступника Голови ДСАУ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Леоніда Сапельнікова виданню «Закон і Бізнес».

Він наголосив, що проєкти міжнародної допомоги не лише помагають ДСАУ розвивати ЄСІТС, а й шукати талановитих спеціалістів у сфері цифрових технологій для посилення команди ДП «ІСС». Л. Сапельніков нагадав, системний аналітик відіграє одну з ключових ролей у розробці сервісів електронного правосуддя, адже на основі аналізу вимог і викликів системи, аналітик формує візію програмного продукту, що забезпечує створення програмного забезпечення, яке відповідає, перш за все, потребам судової системи і викликам, з якими стикаються кожен день як громадяни, так і працівники судової системи. Системний аналітик – це людина, яка формує системний підхід до проєкту в цілому, та забезпечує його успішну реалізацію. І може вчасно та оперативно відреагувати на зміни, необхідні в проєкті.

«ЄСІКС – один із наймасштабніших державних проєктів у сфері цифровізації суду, для підтримки і розвитку якого Державна судова адміністрація, зокрема, співпрацює із «Фондом Східна Європа», - сказав заступник Голови ДСА України.

«Знайти професійних та досвідчених спеціалістів необхідно для реалізації нових завдань, які поставила судова влада перед розробниками ЄСІКС. Це питання — досить важливе і у зв`язку із стрімким розвитком цифрових технологій, особливо у сфері ШІ, останніми змінами законодавства  та плануванням нового етапу розвитку системи, створення якої було розпочато 20 років тому. Тож будемо раді якісному поповненню команди», – підсумував Л.Сапельніков.

Конкурс оголошено в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації» (DTA), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та програмою допомоги з міжнародного розвитку від уряду Великої Британії (UK Dev).

Усі деталі оголошення та повний перелік вимог до кандидатів за посиланням.

Нагадаємо, що 3.05.2024 з метою підтримки цифровізації судочинства у період дії воєнного стану в Україні та у повоєнний період між ДСАУ, Фондом «Євразія» (проєкт міжнародної технічної допомоги «Підтримка Цифрової Трансформації») та Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» було підписано Меморандум про співробітництво.

Джерело: «Закон і Бізнес»