flag Судова влада України

Важливе повідомлення!

07 лютого 2023, 16:11

До уваги користувачів ЄДРСР!

З метою запобіганням загрозам життю і здоров’ю суддів та учасників судового процесу, на виконання ряду доручень ДСА, як держателя Єдиного державного реєстру судових рішень (далі – Реєстр), Підприємством наприкінці 2022го року було вжито заходи з тимчасового припинення в Реєстрі загального доступу до електронних примірників судових рішень у кримінальному судочинстві, в текстах яких містяться відомості які, в умовах військового стану не можуть бути розголошені, в таких судових рішеннях, що відкриті для загального доступу в Реєстрі.

Також, Підприємством модернізовано алгоритми знеособлення та внесені відповідні зміни в програмне забезпечення. Наразі тривають заходи щодо впровадження оновленої моделі системи автоматизованого знеособлення відомостей, які не можуть бути розголошені в текстах електронних примірників судових рішень у кримінальному судочинстві, що відкриті для загального доступу в Реєстрі в умовах військового стану.

По мірі проведення відповідної обробки загальний доступ до електронних примірників судових рішень у кримінальному судочинстві відновлюється. Так, вже відновлено доступ до документів за 2022, 2021 та 2014 роки.

Прогнозований час завершення автоматизованого знеособлення відомостей, які не можуть бути розголошені в текстах електронних копій судових рішень у кримінальному судочинстві, що призначені для перегляду в Реєстрі в режимі загального доступу в умовах військового стану, з використанням оновленої моделі системи автоматизованого знеособлення відомостей, за попередніми оцінками, складає до трьох календарних місяців від дати цього оголошення.

Слідкуйте за наступними повідомленнями на сайті та нашій сторінці у Facebook.